Reglement

Uit die teams die aan alle voorwaarden voldoen, worden dan 80 teams geselecteerd om op 4 september 2022 mee te dingen naar de titel van wereldkampioen BBQ. De ploegen worden tegen 31 december 2021 verwittigd of ze al dan niet geselecteerd zijn. 

Er wordt gegrild op verschillende types barbecue, die zullen tegen 31 maart 2022 bekend zijn. Ook de soorten vlees en vis zijn tegen dan bekend. De organisatie zorgt voor alle ingrediënten. 

Er worden 6 culinaire gerechten beoordeeld en gesanctioneerd volgens de WBQA reglementen. De gerechten worden geserveerd op neutrale borden en allen met bijgerecht. De bijgerechten kunnen klaar gemaakt worden met de aangeleverde ingrediënten uit de foodbox. Deze foodbox zal voor de wedstrijd getoond worden aan de deelnemende teams. 

De officiële en specifieke wedstrijdreglementen worden 31 maart 2022 bekend gemaakt

COOKING FROM THE HOMELAND

Het WK BBQ is niet enkel het wedstrijdgebeuren maar ook een driedaags volksfeest. De deelnemende teams kunnen hun kwaliteiten tonen aan het grote publiek en de bbq-liefhebber. Dit kan door de zaterdag en zondag hun gerecht ‘cooking from the homeland’ klaar te maken en te verkopen aan de bezoekers. Het voorstel van gerecht wordt gemeld in de registratie. Er wordt een presentatiebord van de ingediende gerechten tentoon gesteld aan het publiek. 

Deelnemen aan het wereldkampioenschap kost 600 euro inclusief BTW.