Wat is WBQA

WBQA staat voor World Barbecue Association en werd opgericht in januari 1996 met als doel alle landen te verenigen door de fantastische sport van BBQ.
De aangesloten landen komen uit Europa; Centraal-, Zuid- en Noord-Amerika; Noord- en Zuid-Afrika.
Bij WBQA staat culinair barbecuegenot, informatieverstrekking en vriendschap centraal (Fire, Food, Friendship and Fun).

Wat maakt WBQA anders dan anderen?

In tegenstelling tot anderen concentreert WBQA zich niet alleen op langzaam en op lage temperatuur garen van gerechten (low & slow) maar is er binnen de WBQA ook aandacht voor grilltechnieken, presentatie (bordopmaak) en het verbeteren van alle barbecuetechnieken om zo het eindgerecht op een hoger niveau te tillen. Daarnaast is WBQA continu actief om barbecueën te promoten en mensen te informeren.

Wat zijn de doelstellingen?

  • Het bevorderen van culinair barbecueën in de meest ruime zin van het woord.
  • Het bevorderen van barbecueën als vrijetijdsontspanning die op alle continenten een levensstijl creëert die de vrede bevordert en mensen met elkaar verbindt.
  • Het bevorderen van de onderlinge contacten en de behartiging van gemeenschappelijke belangen van haar leden.

Actieve WBQA landen

Volgende landen zijn lid van WBQA
Argentinië,  Australië, Oostenrijk, België, Brazilië, Kameroen, Chili, Tsjechië, Denemarken, Estonia, Finland, Duitsland, Ghana, Grielenland, Hongarije, Ierland, Italië, Libanon, Lithuania, Mexico, Nederland, Noorwegen, Polen, Roemenië, Rusland, Zuid-Afrika, Spanje, Zweden, Zwitserland, Togo, Verenigd Koninkrijk, Venezuela, Rusland, Dubai, Portugal, …

WBQA groeit en groeit

Bekijk de website WBQA international voor de laatste ontwikkelingen van dit moment